appeltaart anders

Recept: Appeltaart anders

Vegan, gluten-, lactose-, en suikervrij
Maaltijd: ontbijt

Appeltaart heeft een lange traditie in de Nederlandse keuken. Koffie met een punt warme appeltaart, met of zonder slagroom, is onderdeel geworden van de Nederlandse cultuur en wordt bij nagenoeg elk restaurant geserveerd.

Ontbijten met een appeltaartje

Om een gezond en voedzaam appeltaartje als ontbijt te eten heb ik dit recept bedacht. Zo ervaar je het gevoel en de smaak van appeltaart zonder ongezond te eten.

Ingrediënten

  • 1 handje havermout
  • 1 el rozijntjes
  • 1 appel, gewassen en gesneden in kleine stukjes
  • 1 tl kaneel
  • 100 ml plantaardige melk, zonder suiker (haver- of amandelmelk)
  • Klein handje ongebrande en ongezouten hazelnoten* met vliesje (topping)
  • Klein handje ongebrande en ongezouten amandelen** met vliesje (topping)

Optioneel: je kunt de plantaardige melk vervangen door water.

* Hazelnoten zitten bomvol vitaminen (B-complex, vitamine C, vitamine K en E) en mineralen. In 100 gram hazelnoten zit ruim 268% mangaan en 192% koper.
** Wist je dat amandelen gunstig zijn voor gewichtsverlies?

Bereiding

  • Giet de plantaardige melk in een (steel)pan en voeg de rozijnen, appel, kaneel en het handje havermout toe.
  • Laat je “appeltaartje” goed heet worden, net tegen de kook.
  • Zet het vuur laag, sluit de pan af met een deksel en laat dit een paar minuutjes even na warmen.
  • Serveer het “appeltaartje” in een schaaltje.

Bon appétit.

Liefs,

Anja

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *