Reviews

Traject “Gezonde Leefstijl”

Vroeger werd ik vaak botje genoemd, zo mager was ik als kind. Dat werd een voordeel toen ik ouder werd, op de middelbare school en in mijn studententijd was ik zonder moeite mooi slank (1.80 lang, 68kg). Ik at veel chocola maar sportte ook. Toen ik ging werken was ik veel op de weg en er stond meestal een zak m&m’s achter de versnellingspook, veel tijd om te sporten was er niet meer en langzaam werd ik wat zwaarder. Toen ik later 2 mooie jongens had gekregen probeerde ik regelmatig het sporten in de avonden op te pakken maar veel regelmaat kreeg ik er niet in. Toen ik aan het begin van dit jaar op de weegschaal ging staan ben ik enorm geschrokken en wist dat er per direct iets drastisch moest veranderen: 92kg! Ik moest een manier vinden om weer met regelmaat te gaan bewegen maar daarnaast wilde ik ook echt van mijn suikerverslaving af. Gezien mijn man graag en gezond kookt zat het hem vooral in de ongezonde tussendoortjes. Maar als je nou weet dat je met suiker moet stoppen en meer moet gaan sporten, waarom doe je dat dan niet gewoon? Het was voor mij een hele stap om toe te moeten geven dat ik dit blijkbaar niet alleen kon. Ik nam contact op met Dielke personal training waar ik al eens af en toe een bootcamples volgde. Ik ben begonnen met twee keer in de week ‘s morgens voor het werk te sporten, als je ‘s morgens vroeg opstaat heb je immers nog geen excuses om niet te gaan sporten, zeker niet als er iemand alleen voor jou klaarstaat. Hij raadde mij aan om contact op te nemen met Anja om van mijn suikerverslaving af te komen. Ook hier was het weer moeilijk toe te geven dat ik dit niet alleen kon. Een echt voorgeschreven dieet of iets met repen of shakes is niks voor mij, ik wilde constructief iets veranderen dat ik voor de rest van mijn leven kon volhouden, en het moest niet te drastisch zijn want ik wilde gewoon met mijn man en kinderen kunnen mee eten.
Anja raadde mij aan een weekmenu te maken, met 3 maaltijden en 3 tussendoortjes per dag. Zij bekeek deze vervolgens en gaf advies over wat weg te laten, wat te vervangen of wat te wisselen. Geen suiker en zo min mogelijk koolhydraten op niet sport dagen. Boterhammen verving ik door crackers, nog meer water drinken dan ik al deed. De eerste twee weken waren erg moeilijk, ik had hoofdpijn en was chagrijnig maar zag wel meteen resultaat op de weegschaal waardoor ik het vol heb kunnen houden. Daarna werd het al makkelijker, ik had nauwelijks meer zin in zoet en zelfs in de aanloop naar Pasen kon ik de choco eitjes goed weerstaan. Elke week gaf ik mijn gewicht aan Anja door en gaf ze mij extra tips, met name om meer afwisseling in het weekmenu aan te brengen en tips over tussendoortjes anders dan steeds maar fruit of noten. Inmiddels 4 maanden later ben ik 11 kg afgevallen, op die eerste twee weken na zonder al teveel moeite. Heerlijk om weer in mijn oude jurkjes te passen en niet meer te voelen hoe er op sommige plaatsen toch echt teveel vet zat. Ik slaap nu ook beter, kan me weer steeds beter concentreren en heb geen last meer van vocht in de enkels (van die vage klachten waarvan ik niet wist waar het vandaan kwam) en voel me echt fitter, ik ga nog even zo door!

Ellis

Sensi-Therapie & Totaalpakket leefstijl coaching

Nog nooit zo zelfverzekerd gevoeld
“Toen ik bij Anja kwam bleek ik op weg te zijn richting burn out. Het verbaasde me niet, ik zat niet zo lekker in mijn vel en worstelde met een aantal dingen. De aanpassingen in mijn voeding dat ze me voorschreef was echt een eye-opener. Tot op dat moment probeerde ik steeds me mentaal te wapenen tegen stress en had me nooit gerealiseerd dat het ook andersom kan. Dus: door te werken aan je lichaam en gezondheid voel je je fitter, energieker en kun je tegenslagen en problemen veel beter handelen omdat je je gewoon veel beter voelt. Het aangepaste voedingspatroon was voor mij goed vol te houden.

Wat voor mij het meest betekend heeft was de drukpuntenmassage. Anja raakte steeds precies het punt waar ik al jaren mee worstelde, namelijk mijn onzekerheid. Door op die punten op mijn lichaam te duwen die voor dat probleem stonden zou het daarna over moeten gaan. Het klinkt bizar, maar na de behandeling (en dat is nu een jaar geleden) heb ik me eigenlijk niet meer onzeker gevoeld, tenminste, niet op de manier waar ik zo’n last van had op mijn werk.

Inmiddels heb ik een nieuwe baan en heb ik me nog nooit zo zelfverzekerd gevoeld. Ik weet zeker dat Anja’s behandeling hier een belangrijke rol bij heeft gespeeld. Anja straalt rust, vertrouwen en professionaliteit uit en ik zou haar zeker iedereen aanraden!”

Danielle

Ontspannen
“Anja Quartel is een rustig en warm persoon. Ze luistert goed naar je. Ze weet je op je gemak te stellen. Ze geeft voor en tijdens de behandeling duidelijk aan wat ze gaat doen.

Ik kon me goed ontspannen en aan haar overgeven, terwijl ik dat normaal heel moeilijk vind.

De behandeling zelf voelde goed. Ze wist pijnpunten te vinden, waarvan ik niet wist dat ik ze had. Ze had alle tijd, was absoluut niet gehaast. Ik voelde me na afloop ontspannen.”

Ilonka

Sensi-Therapie & Totaalpakket leefstijl coaching

Dat ze naar je als totaal mens kijkt
“Mijn man en ik wilde graag wat kilo’s kwijt maar wisten niet goed hoe. Bij Anja aangeklopt en een begeleiding traject ingegaan. We wilde graag hulp bij hoe gezonder te eten en wat je dan kan en mag eten. Anja heeft ons goed duidelijk gemaakt waar we op moeten letten. Dit gaf ons veel inzicht in het proces en goede voeding. Ook kregen we van Anja recepten om goede gezonde maaltijden klaar te maken. Dit alles in goed overleg en zeer rustige uitleg. Ook wist Anja mijn man goed te begeleiden waardoor hij het goed kon volhouden en ook inzag dat het goed voor ons was. Het fijne van Anja is dat ze naar je als totaal mens kijkt en individueel niet naar een stuk van jezelf. Ze geeft je inzicht in jezelf waar ik veel aan heb gehad en het ook goed kon volhouden. Ik ben 10 kilo kwijt en deze blijven er ook af mijn man is 20 kilo kwijt. Wij beiden voelen ons stukken beter en gezonder.”

Karin & Johnny

Totaalpakket leefstijl coaching

Its not a diet she provides, its a whole lifestyle she brings in your life
“In 2014 October, I made structural changes in my life in regards to my eating habit. Instead of following crash diets or unhealthy eating habits to lose weight, i focused more on conscious and natural eating. The biggest trigger that initiated this mind set change was definitely VIVIR, in other words Anja Quartel. With her guidance, both me and my husband not only lost weight (~ 5-6kg/month) but also started to eat healthy and more varied. During her guidance, what we really enjoyed was the close contact and coaching we received from her. This coaching included both educative training ( like what sugar does to your body) and mental coaching/motivation. She really took the time to analyze what would work for us and what not. We really received a customized plan as individual as well as the whole family. With her guidance, even our three year old daughter benefited. In a nutshell, I would highly recommend Anja and her practice if you really want to have a healthy life style with a nutritious eating plan, which also helps you getting rid of the extra kilos you want to eliminate from your life. Its not a diet she provides, its a whole lifestyle she brings in your life.”

Figen

Sensi-Therapie & Totaalpakket leefstijl coaching

Meteen naar de kern van een probleem gaat…
“Mijn vriend en ik hebben in de zomer van 2015 een Sensi behandeling gehad omdat Anja proefpersonen zocht en wij nieuwsgierig waren naar wat zo’n behandeling inhield. De behandeling zelf gaf hele waardevolle inzichten die ons direct verder op weg hielpen. Wat wij prettig vonden aan de methode is dat je meteen naar de kern van een probleem gaat, wat het voor ons ook efficiënt maakte. We kregen ook specifieke informatie mee over de onderdelen van ons lichaam die bepaalde signalen afgaven. Vervolgens hebben wij een maand lang begeleiding gehad om suikervrij te leven. Dit werd leuker, lekkerder en ook leerzaam door de vele recepten en het specifieke eet- en drinkschema dat wij elke week kregen. Ook kwam Anja langs om ons huis en de kasten ook echt suikervrij te maken. En er bleef niet veel over ;-). Bijna alles bevat suiker… Prettig was ook dat Anja altijd bereikbaar was, dus ook als je in de supermarkt even niet weet of een product wel of niet in de levensstijl past. Zij heeft veel kennis van en ervaring met voeding en deze levensstijl. Daarnaast stimuleert en enthousiasmeert ze, waardoor het goed vol te houden is. Hierdoor werd bij ons vooral bewustzijn gecreëerd, nog naast het verlies aan kilo’s: mijn vriend 2 kilo per week. Wij vinden Anja een enthousiaste, gedreven en professionele dame met een fijne persoonlijkheid. En heel makkelijk in de omgang en flexibel. Wij bevelen haar 100% aan voor hen die op zoek zijn naar een voedingsdeskundige en/of lichamelijke klachten verder willen onderzoeken om écht tot de kern te komen, waar je in het reguliere circuit niet bij komt. Ook de eenmalige kosten zijn slechts een kleine investering voor ieders welzijn.”

Marjolein & Peter

Sensi-Therapie & Totaalpakket leefstijl coaching

15 kg afgevallen… Ik kom meer voor mijzelf op…
“Door Anja haar rustige en goede hulp ben ik 15 kilo afgevallen.

In het verleden heb al eens vaker geprobeerd af te vallen, maar echter ging dit erg moeizaam en kon ik het niet altijd volhouden. Door de gesprekken die ik heb gehad met Anja werd het mijn meer duidelijk waar mijn valkuilen waren m.b.t. eten.

Ook heeft ze een allergiemeting gedaan en kwam Anja er achter dat ik niet goed tegen Paddenstoelen kon. Door dit alles heb ik meer energie gekregen en voel ik me fitter en zelf bewuster.

Anja heeft mij persoonlijk sterker gemaakt, d.m.v. Sensi -behandelingen (E.F.T.). Ik kom meer voor mezelf op en cijfer mij niet weg waardoor er minder misbruik van mij gemaakt kan worden.

Ik durf nu mijn eigen weg in te slaan en laat me niet onzeker maken door anderen. Ook ik ben belangrijk en moet gelukkig zijn en kan niet iedereen aan zijn wensen tegemoet komen. Door dit alles voel ik me veel fitter maar ook gelukkiger.

De behandelingen en Leefstijl Coaching die ik van Anja heb gehad was ze zeer rustig en toegankelijk waardoor ik bij Anja ook mezelf durfde te zijn en mijn zwakke punten te vertellen waardoor ze me kon helpen.

Meerdere momenten in het jaar krijg ik een lichamelijk onderzoek en laboratorium uitslagen i.v.m. jichtklachten, hart en vaatziekten en omdat ik geen galblaas meer heb. Mijn huisarts stond versteld hoe mijn waardes waren gezakt naar gezonde waardes. Dit alles door de adviezen/behandelingen van Anja en een gezonde levensstijl.

Anja bedankt voor je hulp. Ik heb hier nog steeds veel profijt van, een jaar na dato.”

Jopie

Los consult

Ze komt bij je thuis…
“’Anja is kanjer. Ze is betrokken, lief, denkt met je mee en stemt het traject af op jouw wensen. Ze komt bij jou thuis, wat ik ontzettend fijn vond! Daarnaast komt ze met handige tips en behaalde ik uiterst goede resultaten.”

Nathalie