Bloedonderzoek

Zit je niet lekker in je vel en heb je last hebt van (vage) klachten?
Je voelt je vaak moe, je slaapt slecht, je darmen zijn regelmatig van slag of vermoed je bijvoorbeeld dat je hormonen uit balans zijn?

Een EMB Bloedonderzoek kan verschillende verstoringen in het lichaam aantonen en daarmee een verklaring geven voor de (vage) klachten waar jij mogelijk al lange tijd last van hebt. Dit onderzoek wordt naast bij particuliere klanten, ook veel ingezet bij bedrijven voor preventieve doeleinde, echter ook om nog meer ondersteuning te bieden aan medewerkers zij mentaal/fysieke klachten hebben.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie of neem contact met me op!

praktijk vivir EMB-Bloedtest

Meten is weten

In het lab worden reguliere waardes gemeten, zoals:

  • Trombocyten (aantal bloedplaatjes)⁠
  • Rode bloedcellen (erytrocyten)⁠
  • Witte bloedcellen (leukocyten)⁠
  • Hemoblobine (Hb, ijzer) en ⁠Hematociet (Ht)⁠
  • Mean Corpuscular Volume (MCV)⁠ en Concentration (MCHC⁠)

Daarnaast wordt je bloed tijdens een EMB (Energetisch Morfologische Bloedtest) nagekeken op verschillende verstoringen in het lichaam, zoals:

  • Hormonale disbalans: Verstoringen in de niveaus van oestrogeen, progesteron, en andere hormonen kunnen bijdragen aan overgangsklachten, waaronder opvliegers en stemmingswisselingen.
  • Darmverstoring: Verstoringen in de darmflora kunnen leiden tot symptomen zoals een opgeblazen gevoel, diarree of obstipatie, en kunnen de opname van voedingsstoffen verminderen.
  • Schimmel- en parasietbelasting: Vaak dé oorzaak van chronische darmklachten, zoals een opgeblazen gevoel, gasvorming, of buikpijn. Deze belasting kan de algehele gezondheid negatief beïnvloeden.
  • Leverbelasting: De lever speelt een cruciale rol bij de ontgifting van hormonen en toxines. Een overbelaste lever kan bijdragen aan hormonale disbalans, wat de overgangssymptomen kan verergeren.
  • Adrenale status: De conditie van de bijnieren is van groot belang, vooral bij stress. Verhoogde cortisolspiegels door stress kunnen bijdragen aan vermoeidheid, slaapproblemen, en hormonale schommelingen.
  • pH balans: De zuur-base-huishouding van het lichaam is essentieel voor een goede gezondheid. Een verstoorde pH-balans kan bijdragen aan vermoeidheidsklachten en ontstekingen.
  • B12-status: Vitamine B12 is belangrijk voor het zenuwstelsel en de aanmaak van rode bloedcellen. Problemen met de opname van B12 kunnen leiden tot vermoeidheid, concentratieproblemen en zenuwklachten.
  • Vitaminenpanel: Tekorten aan vitamines zoals D, A, B1, en C kunnen een breed scala aan klachten veroorzaken, waaronder vermoeidheid, verminderde weerstand en spierzwakte.
  • Mineralenpanel: Tekorten aan essentiële mineralen zoals magnesium en zink kunnen symptomen zoals spierkrampen, vermoeidheid en een verminderde immuunfunctie veroorzaken.
  • Spoorelementenpanel: Spoorelementen, zoals zink en jodium, zijn essentieel voor talrijke lichaamsprocessen. Een tekort kan leiden tot verminderde schildklierfunctie, vermoeidheid, en een verzwakte weerstand.
  • Toxische belasting: De aanwezigheid van gifstoffen in het lichaam, zoals zware metalen of chemische stoffen, kan leiden tot uiteenlopende gezondheidsklachten, waaronder vermoeidheid en een verzwakte leverfunctie.
  • Virale belasting: Bepaalde virussen kunnen chronische vermoeidheidsklachten veroorzaken en de weerstand verminderen, wat invloed heeft op het energieniveau.
  • Bacteriële belasting: De aanwezigheid van pathogene bacteriën kan bijdragen aan darmklachten, ontstekingen en een verzwakte immuniteit.
  • Geopatische stress: Blootstelling aan elektromagnetische velden van zendmasten of WIFI kan bij sommige mensen stressklachten veroorzaken en de algehele energie negatief beïnvloeden.
  • Pancreasinsufficiëntie: Problemen met de alvleesklier, zoals insulineresistentie, kunnen leiden tot instabiele bloedsuikerspiegels, wat bijdraagt aan vermoeidheid en stemmingswisselingen.
  • Vrije radicaal belasting: Een hoge hoeveelheid vrije radicalen in het lichaam kan oxidatieve stress veroorzaken, wat leidt tot cellulaire schade, veroudering, en een verhoogd risico op chronische aandoeningen.

Waarom een EMB-Bloedtest?

Het doel van een EMB-Bloedtest is het voor jou inzichtelijk maken of een tekort aan voedingsstoffen en/of energetische verstoringen de oorzaak is van je klachten. Heb je geen klachten? Dan kun je een EMB-Bloedtest als een gezondheidscheck, een soort APK, zien.

Hoe werkt het?

Je bent van harte welkom bij één van mijn praktijklocaties (Nijmegen en Utrecht) of we kunnen het bloedprikken middels online begeleiding doen. Door middel van een vingerprik nemen we wat bloed bij je af. Dit is zo gepiept omdat we weinig bloed nodig hebben. Het bloed wordt naar het lab gestuurd (Praktijk Wiersma) waar je bloed geanalyseerd wordt. Zodra ik de resultaten ontvang, na ongeveer 3 weken, maken we een afspraak. De uitslag van de EMB-Bloedtest en mijn advies (voedings- en/of suppletie) bespreek ik uitgebreid met je.

prakpraktijk vivir EMB-Bloedtest voordelen

Tarieven

  • € 385,00: De EMB-bloedtest maakt deel uit van een van de trajecten uit mijn praktijk. Deze prijs dekt de kosten van de test en is inclusief de benodigde bloedafname en rapportage van de resultaten.
  • € 450,00: Dit pakket omvat de EMB-bloedtest, inclusief een intakegesprek, een consult met uitgebreid suppletie- en voedingsadvies, en een nazorgconsult. Hiermee krijg je niet alleen inzicht in de resultaten, maar ook begeleiding op maat.

Prijzen zijn inclusief 21% btw en zijn per 21 september verhoogd vanwege inflatie op de bloedtestkit en de labkosten.

Meer informatie of een afspraak maken voor een EMB-Bloedtest?

Een voorbeeld uit mijn praktijk:

Lianne 46 jaar - Virtual assistant

“Ziekenhuis in, ziekenhuis uit; helaas wist niemand de oplossing voor mijn darmklachten (chronische alvleesklierontsteking) en vermoeidheid. Dankzij de SensiTherapie van Anja voelde ik me een stuk fitter en op haar advies heb ik ook een EMB-Bloedtest laten doen. Ik was enigszins sceptisch, maar mijn nieuwsgierigheid won. Uit de bloedtest bleek inderdaad dat ik een alvleesklierontsteking heb en dat ik een vitamine B12 en magnesium tekort heb en gevoeligheid ben voor lactose, soja en tarwe. Aha, dit laatste was uit geen enkel ‘normaal’ bloedonderzoek gekomen. Anja’s voedings- en suppletieadvies volgde ik netjes op en het resultaat? Ik voel me energieker en heb veel minder buikpijn!’